Tonbruket

Tonbruket återvänder med nya gränsöverskridande och förhäxande toner.
På nya albumet ”Light Wood, Dark Strings”, som ges ut 13 oktober, ägnar de sig åt något som kan kallas tillspetsad realism.
I höst gör kvartetten också en omfattande turné som inleds på Folkoperan i Stockholm 16 oktober.
I en tid där effekter, komplexa ljudbilder och strävan efter att förvandla nästan varje instrument till oigenkännlighet har Tonbruket i stället sökt sig till ett mer naturalistiskt uttryck. En tillspetsad realism. Där mystiken snarare ligger i tonernas värld än i produktionen.

Orionteatern
Stockholm
Sundsvalls Teater
Sundsvall
Markusgården
Näsåker
Svanö Folkets Hus
Kramfors
Tivoli Vredenburg
Utrecht (NL)
Youtube title

Tonbruket består av Dan Berglund (Esbjörn Svensson Trio, Rymden) på bas, Martin Hederos (The Soundtrack of Our Lives, Hederosgruppen) på klaviatur och fiol, Johan Lindström (Johan Lindström Septett, Rebecka Törnqvist, Elvis Costello) på gitarr och pedalsteel och Andreas Werliin (Wildbirds & Peacedrums, Fire!) på trummor. Vid flera tillfällen har Tonbruket agerat backup-band åt Ane Brun, både på skiva och på scen. De har också gjort två album ihop med Christian Kjellvander. Tonbruket släppte sitt debutalbum 2010 och har genom åren vunnit inte mindre än fyra Grammis. De har också skrivit musik till teater, som till Dramaten-uppsättningarna av Mannen utan minne och Undertiden.