The Real Rock n´Roll Party(SE)

The Real Rock n´Roll Party - The Refreshments tar med The Playtones ut för en sommar i folkparkerna

I år firar bandet The Refreshments 30 år med att släppa ny skiva och åker på sommarturnén The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones.

The Refreshments

I år firar The Refreshments 30 år med att släppa ny skiva och åka på stor sommarturné; The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones.

1989 bildades bandet och sedan dess har det rullat på utan avbrott med över 4 500 spelningar. Listan över milstolpar i bandets kariär kan göras lång. De har tilldelats 12 guldskivor och 2 platinaskivor. “Miss You Miss Belinda” har streamats över 7 000 000 gånger på Spotify. “JB´s Boogie” har visats över 15 000 000 gånger på Youtube. Grammisnominering, spelning på SXSW i Austin, inspelning i Sun Studios i Memphis, turnerande med många av sina idoler som t.ex. Dave Edmunds, Mickey Jupp, Status Quo m.fl.

The Refreshments har genom alla år stått stadigt med en fot i amerikansk 50-tals rock n´ roll och den andra i brittisk 70-tals pubrock. Under 30 år har receptet varit det samma – Riktig rock n´ roll spelat på riktiga instrument.

The Playtones

The Playtones var vinnare i dansbandskampen på SVT 2009 då bandet över en natt gick från att vara ett okänt band till att vara det hetaste i sin genre.

De medverkade även i Melodifestivalen 2011.

När bandet släppte debutalbumet “Rock´n Roll Dance Party” sålde det guld efter en dag