Skärgårdsturnén

Skärgårdsturnen 2023
Välkommen till en musikalisk helkväll i två akter fylld med underbar musik från några av Sveriges mest folkkära artister.
Malena Ernman, Marie Nilsson Lind, Viktoria Tolstoy, Tina Ahlin tillsammans med musikerna i bandet välkomnar sommaren på sju väl valda orter.
Skärgårdsturnén 2023 hoppar ombord på Briggen tre kronor och seglar för förstagången iväg på en musikalisk resa genom Östersjöns vackra skärgård, från Värmdö till Kalmar, via två dagar i Visby. Missa inte chansen att ta del av denna fantastiska sommarkonsert på en av platserna under sommaren 23 !


Youtube title

På scenen:
Malena Ernman, Marie Nilsson Lind, Viktoria Tolstoy, Tina Ahlin
Bandet:
Morgan Ågren (trummor), Krister Jonsson (gitarr), Johan Strindberg (bas), Kristin Stenerhag (klaviatur)

Om artisterna:
Malena Ernman
Malena Ernman är en av Sveriges mest kända sopraner och har uppträtt på några av världens mest prestigefyllda operascener. Hon är också en förespråkare för klimatet och har gjort stora insatser för att öka medvetenheten om klimatförändringarna.

Marie Nilsson Lind
Marie Nilsson är en legendarisk sångerska och låtskrivare som var en av grundarna till bandet Ainbusk. Hon har sedan dess fortsatt att uppträda som soloartist och har släppt flertalet hyllade album.

Viktoria Tolstoy
Viktoria Tolstoy är en av landets mest kända jazzsångerskor och har uppträtt på några av världens mest prestigefyllda jazzfestivaler. Hon har också samarbetat med flera internationellt kända musiker, inklusive Esbjörn Svensson Trio.

Tina Ahlin
Initiativtagare till Skägårdsturnen och även en mångsidig musiker som behärskar flera instrument och har samarbetat med flera kända artister och producenter. Hon blev folkkär för den stora massan genom sin medverkan i TV-programmet “Så ska det låta” och har under en längre tid samarbetat med bl.a Orsa Spelmän och Louise Hoffsten.