Pascal tillbaka med nytt album

Pascal är tillbaka med sitt sjätte album ’Fuck Like A Beast’.
Och de är tillbaka med en större frustration än någonsin tidigare. Efter att det förra albumet spelades in i världsberömda Hansastudion i Berlin kände de att de ville tillbaka till en snabbare och mer direkt inspelning, vilket resulterade att hela albumet i princip spelades in under en långhelg i Ingrid Studios i Stockholm tillsammans med Johan Gustafsson. Tanken var att inspelningen skulle vara mer som när de spelar live och får extra energi ifrån varandra. Resultatet gör en inte besviken och är ett av deras mest kompromisslösa album hittills. Det är en uppvisning i desperat, slamrig, nervig rockmusik.

Även om alla låtar skrevs och spelades in precis innan pandemin slog till med full kraft så har det alltid funnits nåt i deras musik som passat utmärkt för såna här tider. Frustration och ilska över människors mentala instängdhet och trångsynthet har alltid legat nära Pascal och de levererar allt med en hunger och intensitet som hos någon som inte har något att förlora. Det nattsvarta och ångestfyllda bärs upp av humoristisk vemodighet och kärleken finns där som ett räddningsplank, om man väljer att ta den. De har bemästrat refränger som borrar sig in som virus i hjärnan och är experter på sitt primitiva, nästan våldsamma sätt att hantera sina instrument. Bara att släppa taget och njuta fullt ut.

Central Pop @ Kulturhuset
Stockholm
Youtube title

Det finns något unikt och svårgreppbart hos den gotländska garagerocktrion Pascal. Samtidigt som de bär på en deppighet, vilar det alltid en sprudlande lekfullhet i grunden. Just därför sträcker sig deras musik åt både Joy Division-hållet, Bob Hund och The Cramps på samma gång. Inte för att vi egentligen borde jämföra dem med något annat. Pascal är Pascal och helt unika i sitt uttryck.Pascal har försett Sverige med sin skramliga garagerock sedan debutalbumet Förbi Fabriken år 2006. Sedan dess har de hunnit med att göra covers på Judas Priest och Bruce Springsteen, släppa ett splitalbum (Allt det här, 2011) tillsammans med Mattias Alkberg, åka på turné med Bob Hund och göra två fullängdsalbum till; Galgberget (2008) och Orkanen närmar sig (2010). På senaste skivan “Revy” från 2016 gjorde de en cover på Hurriganes “I Will Stay” (som i sin tur är en cover på “The Lollipops “I’ll Stay By Your Side”) som i Pascals version heter “Forever”.  Låt den där typiska Pascal-energin omfamna oss.

Relaterade artister