Paper

Paper är en trio bestående av medlemmar från Bear Quartet, Paddington DC, Audionom och Pig Eyes. Musiken baseras på influenser från frustrerad punk och monotoni kombinerat med popmelodier. I oktober 2015 kom deras tredje album.
Youtube title

Första gången jag hörde Paper smälte min hjärna – jag blev kär. Calle Olsson, Tobias Rask & Peter Backebo knäckte mig totalt med en bomb av synth, punk, hypnotisk monotoni, och vackra melankoliska melodier och direkta, nakna texter. Paper skriver låtar som saknar allt onödigt, inget fluff och bullshit, utan rakt på sak och synbarligen enkla på ett sätt som är sjukt svårt att åstadkomma. De har ett helt unikt melodi-språk och texterna är ärliga på ett grymt modigt sätt.

Att se Paper live är fruktansvärt starkt, det är som en projektil eller ett snabbt tåg som speedar fram, drivet av sorg, hat, kärlek och eld, det går rakt in i hjärtat. Trummorna och gitarren pumpar och matar monotont, effektivt och ostoppbart och syntharna glittrar medan Calle levererar de stenhårt ärliga texterna med gravallvarligt ansiktsuttryck.

/Jocke Åhlund (Les Big Byrd, Teddybears, Smile m.fl.)

Kontakta oss

AgentMattias Albinsson+46 (0) 709 241412mattias@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning