Nina Kinert(SE)

Nina Kinert är en science fictionfantast från Stockholm som trollbundit såväl unga popnördar som medelålders vinylsamlare med sin gudalika röst och sin innovativa popmusik under senare halvan av 00-talet.
Youtube title

Nina Kinert släpper nya albumet ”Religious” den 29 september – en musikalisk uppgörelse med Pingstkyrkan och ett utforskande av andlig mystik

Den 29 september återvänder Nina Kinert med ”Religious”, hennes första album på fem år.
Albumet berättar om uppväxten inom Pingströrelsen, men det är samtidigt ett utforskande av lockelsen till andlig mystik och det övernaturliga.
”Låtarna beskriver en sanning som är min, med förhoppningen att nå ut till de som känner igen sig och upplevt nåt liknande. Målet är nog att bli från de sista återstående demonerna. Jag visste att de här låtarna behövde skrivas nån gång, det är mycket som behöver bearbetas”, säger Nina Kinert.
2018 släppte Nina Kinert sitt senaste album ”Romantic” och EP:n ”In Twos”, och året därpå vann hon SKAP:s pris för Årets kompositör på Manifestgalan. Nya albumet ”Religious” tar upp ett barns frågor och känslor utifrån en vuxen människas perspektiv. Rädslan för att ständigt vara iakttagen av något som ser och hör allt. Ungdomslägrens grupptryck kring uppenbarelser och tungotal. Oron för att inte få uppleva livet efter detta med sin familj i himlen, utan kanske i istället hamna på de osaligas straffort. Förvirringen kring det kroppsliga och själsliga för en tolvåring och kulturkrocken mellan den orättfärdiga världen och den upplysta i vilken du får lära dig att du är utvald och helig.
So I wondered how ”normal” people come to grow, come to thrive
Like spiral steps up church bell steeples – the guilt of being alive
  från låten ”Tongue Tid by the Word of Faith”
 
Även musiken är skriven med kyrkorummet ständigt närvarande – orglar, stämsång, storslagna arrangemang – och stöpt i en form inspirerad av minimalistisk konstmusik. Philip Glass och John Adams hypnotiska harmonier och melodislingor, Laurie Andersons experimentella sångarrangemang och husguden Vangelis elektroniska ljudlandskap. På albumet finns även Siouxsie and the Banshees-covern ”Into the Light”.
”Jag ville skriva musik som talar samma språk som mina absoluta favoritlåtar. Vangelis till exempel har flera låtar som får direktkontakt med min själ. En rakt av religiös känsla!”
Medverkar på skivan gör den eviga följeslagaren Linnea Olsson (Frida Hyvönen, Peter Gabriel) på cello, Anton Sundell (Tonbruket, Siri Karlsson, Ellen Arkbro, Merit Hemmingson) på medproduktion, cittror och distpedaler, träblåsmaestron Nils Berg, harpekvilibristen Stina Hellberg-Agback, Pontus Levahn (Horndal, Tiger Lou, Mattias Alkberg) på trummor, Henrik Palm (In Solitude, Ghost, Sphynx, Viagra Boys) på bas och gitarrsolo samt Ninas sjuåriga dotter Shelley som i ”Baptized at Fourteen” upprepar strofen ”They will say the truth is what will set you free. Shall it really?”.
”Religious” är Ninas sjunde skiva i ordningen. Den släpps på LP och på alla streamingplattformar via det egna skivbolaget Ninkina Recordings den 29 september.
 
Presskontakt:
Ebba Lindqvist PR
070-480 33 00

Kontakta oss

Agent / ManagerMikael Gustavsson+46 (0) 707 725600mikael@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning