Maja Gödicke

Det finns artister som är så ständigt i rörelse att precis när du tror att du fått grepp om vad de gör, så är de på väg mot nästa spår, nästa värld att utforska. Maja Gödicke tillhör den sällsynta skara kameleonter som till synes fjäderlätt rör sig mellan olika uttryckssätt och former, alltid på väg mot något mer.
Gödickes andra album - det första soloalbumet på 8 år - visar just på denna mångsidighet. Låtarna går från fragila ögonblicksbilder fångade i en enda tagning och sedan orörda, till mer utstuderade och genomarbetade studioproduktioner. Det är ömsom rått, ömsom förfinat. Både grusig lo-fi och lyxiga poplandskap. Post-punkiga trummaskiner och synthar finns och får finnas bredvid naivistiska pianokupletter. I centrum står, som genom hela karriären, de existentiella texterna. Med en golvad recensents ord om Gödickes tidigare alster: ”textrader som borde tatueras in”.
Youtube title

Albumet, som döpts till ”En värld att ligga vaken i”, släpps på nystartade Göteborgsbolaget Knippla Records och består av likar delar hemmainspelningar och låtar som blivit till under sessions på besök i kompisars studios under några års tid (bland annat inspelningar med Jonas Abrahamsson från Vanligt Folk och Kåre Vernby från Farväl till Ungdomen).
Maja Gödicke debuterade 2013 med singeln ”Ligga Still” på skivbolaget Luxxury efter några år av självpublicering på alternativa distributionskanaler och på mindre scener och svartklubbar. Fullängdaren ”Omniana – (valda upptagningar 2005-2015)” följde 2015 via Kning Disk och några år senare albumet ”Death to all things pop” under pseudonymen Kassia Klein (ett samarbete med Kåre Vernby, Farväl till Ungdomen).
Bland Gödickes tidigare samarbeten finns Lo-Fi-Fnk, Aron McFaul, Anton Kristiansson och Avantgardet. Hon har synts i ”På spåret”, gästat liveframträdanden av bland andra Jonas Lundqvist, Markus Krunegård och Augustifamiljen. Hon var också sångerska och låtskrivare i finstämda jazzbandet Obsi.

Kontakta oss

AgentMattias Albinsson+46 (0) 709 241412mattias@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning