Loney Dear återvänder med singeln ”All Things Go” – ett likadant betitlat album släpps 19 januari och följs av en turné

Loney Dear firar 20 år som artist genom att släppa nya singeln ”All Things Go”.
Samtidigt utannonserar han ett likadant betitlat album som kommer 19 januari och en turné med premiär i Uppsala 27 januari.

Om Loney Dear:
Är sångaren, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Emil Svanängens egenartade musikprojekt där klassiskt låtskrivande möter komplexa produktioner. Peter Gabriel har utnämnt honom till Europas svar på Brian Wilson. Tidigt 00-tal kom Loney Dear fram med egenhändigt framtagna CD-r-släpp och ryktet om hans egensinniga skapande spred sig. Han slog nästan igenom över en natt då han sajnades av den legendariska labeln Sub Pop och sedermera Parlophone.


Kackelstugan
Borgholm
Slussens Pensionat
Orust
Alma Löv
Östra Ämtervik
Sunnanäng Kulturgård
Sandviken
Bolagsgården
Undersvik
Youtube title

Loney Dear om ”All Things Go”

”En sång om att allt försvinner. De älskade. Vännerna, familjen och din lägenhet. You name it. En sampling från en 20 år gammal Loney-låt smyger in i andra vers. Sen en melodi från första skivan. Sångtitlar och textfragment från tidigare album passerar. Historia, samtid och framtid i ett virrvarr. En låt lika lös i kanten som livet självt.”

I deras mytiska studio på västra Södermalm har Emil Svanängen och vapendragaren Emanuel Lundgren spelat in nya Loney Dear-albumet ”All Things Go”, som släpps 19 januari. Återigen har de båda skapat ett säreget sound där Svanängens röst och själfulla melodier står i centrum; intimt och vidöppet, upplyftande och hjärtekrossande.
Loney Dear, som i år firar 20 år som artist, har genom åren framträtt i olika skepnader; alldeles själv, med litet band, med stort band, med jazzensemble, med symfoniorkester och blåsarsymfoniker – de sistnämnda alltid med egna arrangemang. Senaste albumet ”A Lantern and A Bell” från 2021 gjordes som TV-konsert i Atlantis-studion där Helen Sjöholm gästsjöng på ”Hulls”.