Kaah

Under hösten 23 gjorde Kaah succé som husband i SVT:s På Spåret.
I början av året släpptes sedan kritikerhyllade albumet "Färger" vilket var hans första album på sex år.
Skivan innehåll bl.a låten "Ingen Vet" som spelats flitigt på P3.
Albumet "Färger" följdes upp av en hyllad sverigeturné som sålde ut i flertalet städer.

Sommaren 24 kommer Kaah att åter samla sina musiker och åka ut på sommarturné
Lisberg
Göteborg
Slussens Pensionat
Orust
Kulturhuset Taket
Stockholm
Smådalarö gård
Dalarö
Youtube title

Presstext om albumet Färger:

Under sommaren 2023 rullade låten Ingen vet på P3 och under hösten har Kaah förgyllt våra fredagar som ett av husbanden i SVT:s långkörare På Spåret. På låtarna som Kaah har släppt under 2023 har han hintat om att dansmusiken letat sig in i studion. Den 5 januari släpps nya albumet Färger, en samling låtar som tagit avstamp i just klubbmusik och samplingar, och den 19 januari är det dags för Sverigeturné.

På albumet har Kaah bland annat samplat gospelpianisten Per Erik Hallin och jazz-virtuoserna Ekdahl & Bagge Big Band. Här blandas olika tidsepoker, ljudbilder och känslor som ger oss det nya soundet för Kaah 2024.

Samplingar var det jag började med när jag gjorde musik. Det har alltid varit inspirerande och gett utrymme och tillåtelse att blanda sådant som från början inte hör ihop för att ge en ny mening. Såsom Nas samplade Wild style- soundtracket, eller hur Mos Def gifte sig med Aretha i Ms Fat Booty.

Under året har Kaah samarbetat med DJ:n, producenten och P3-profilen Albin Myers, vilket kan höras i låtar som Ingen vet och Visste redan som släpptes 2023.

Textmässigt skildrar Kaah sin samtid. Han kastar sig mellan kärlek, orättvisor, hudfärg och könsidentitet.

– Vill egentligen bara säga att jag gör musik, men det gör jag inte. Allt jag kan och vill göra är att uttrycka, inspirera, utmana och påverka i en så human riktning jag kan. Med musik och text.

Kaah är en av Sveriges mest hyllade soulartister. Med låtar som Innan du går, Vill bara leka mer och Dom tittar när jag dansar har han satt soundet för generationer av svenskar med förkärlek för soul och R&B. 2019 skrev DN: ”När Kaah låter så, precis så modern och öppen, behöver vi ingen annan. Varsågod och lägg ner, alla andra svenska soulartister. Ni blir ändå aldrig så här bra.”

Kaah är känd för sina ösiga spelningar och sitt otroliga liveband , där ingen släpps hem innan svetten rinner ner för ryggen. Den 19 januari drar Kaah ut på Sverigeturné, med start på Pustervik i Göteborg och final på Debaser Strand i Stockholm den 28 januari.

Diskografi:

– Kaahlender (1998)
Kaah signades av Peter Swartling och debutskivan producerades av Christian Falk.
– Soulrebell (2000)
Uppföljaren, där Kaah började producera sin egen musik tillsammans med Andy Pfeiler.
– Beats, melodier och Baby Kaah (2001)
Här tog Kaah steget fullt ut och producerade huvuddelen av albumet ensam.
– Jideblasko International (2003)
En slags lågbudgetsvariant av föregående album, med en friare struktur.
– Matcha din look (2013)
Comebacken efter tio års tystnad, ett popfunkigt album med inspiration från Prince, Michael Jackson och Thin Lizzy-riff.
– JUNGL (2017)
 EP JUNGL: mörkare och mer underground än 2013 års släpp. Back to basics.

– New Orleans (2013)

– Tis Ja Dör (2013)(2021)

Färger (2024)