Holy Now

Att Holy Now är ett av de allra finaste indiebanden sprunget ur Göteborgs mylla de senaste åren är nog de flesta överens om. Perfekt och samtidigt medvetet operfekt skev, drömsk indiepop med Julia Olanders röst i fokus.
2018 års debutalbum ”I Think I Need The Light” och den efterföljande EP:n ”It Will All End In Tears” hyllades både internationellt av betydelsefull media, som Gold Flake Paint, Gorilla Vs Bear och Line of Best Fit, och på hemmaplan.
Youtube title

På bandets andra studioalbum ”Dream of Me”, som släpptes hösten 2022 via Lazy Octopus, finns byggstenarna kvar: skarpa reverbdränkta gitarrer, drömska körer och en väldigt analog känsla – samtidigt som både processen kring skapandet och tiden som förflutit sedan bandet sist släppte något hörs i materialet.

”Skivan har arbetats på under två långa år. Den har gjorts i etapper, och spelats in på olika ställen i Göteborg. Pandemin har gjort att saker blivit annorlunda, vi har inte repat som vanligt utan träffats och repat intensivt för att sedan gå in i studion. Det har blivit ett fint sätt att ses under denna konstiga tid”, berättar Julia Olander

Vi har inte spelat live sen innan pandemin, det känns knappt som att man minns hur det kändes. Av olika anledningar har arbetet med det här albumet tagit lång tid, men vi är väldigt glada att det äntligen är färdigt och får skåda dagens ljus. Låtarna låter Holy Now, det är texter om de ständiga frågorna kring livet och döden och längtan efter att känna sig hemma.