Hey Elbow

Hey Elbow från Malmö har hittat fram till en egen demokratisk och sfärisk musikgalax med sin suggestiva och personliga konstpop där alla tre medlemmar har lika stort inflytande på skaparprocessen.
Efter de tidigare skivorna ”Every Other” (2015) och ”C0C0C0” (2018) och ett antal internationella turnévändor så släppte trion Ellen Pettersson, Julia Ringdahl och Liam Amner sitt tredje album ”We Three” 2020 på Adrian Recordings.
Youtube title

Låtarna till ”We Three” improviserades fram i ett hus i Skåne och vistelsen där bestod av timtals av jam, kaffedrickande och träningspass. De bästa musikidéerna förfinades och spelades så småningom in i Studio Dubious i Stockholm och mixades i Malmö i Studio Sickan.

Hey Elbow brukar också synas som uppbackande liveband till vännen och artisten Alice Boman.

Trion Hey Elbow bildades i Malmö 2013 med grundidén att skriva och spela musik som alla tre medlemmar är en lika stor del av. Alla instrument får ta lika mycket plats och alla medlemmar turas om att vara i fokus och att hålla sig i bakgrunden. Musiken hämtar inspiration från såväl musik som konst, pop som improvisationsmusik, och resultatet blir udda, suggestivt och personligt.

Ellen Petterson (blås, elektronik), Julia Ringdahl (sång, gitarr) och Liam Amner (trummor) träffades genom gemensamma vänner. Ellen hade spelat med både Julia och Liam fast i olika projekt, och när de alla samlades i Hey Elbow blev det snabbt allas hjärteprojekt. Första albumet “Every Other” släpptes 2015 och tre år senare kom uppföljaren ”C0C0C0″.