Henric De La Cour

När Henric de la Cour nu återvänder med ny musik har det har gått 6 år sedan senaste albumet ”Gimme Daggers”. Under den tiden har han rannsakat sig själv och kommit ut på andra sidan med i delvis ny kostym. Kvar finns allt det som fansen älskat ända sedan de först kom i kontakt med den numera legendariske sångaren, i samband med Yvonnes genombrott på 90-talet - storslagenhet, desperation och popmusik precis på gränsen mellan den mörkaste indie och skiraste synth.
Utöver allt detta så finner vi den nya musiken mejslad ur ett destillerat sound. Ljudbilden är luftigare. Texterna är mer precisa. Produktionen - som på de tidigare soloalbumen skapad i samarbetet med Rikard Lindh - utforskar rum som inte utforskats tidigare. de la Cour säger mer, med färre medel och autenticiteten är ständigt närvarande. 


Amphi Festival
Köln (DE)
Hole 44
Berlin (DE)
Forum
Bielefeld (DE)
Vega
Köpenhamn (DK)
Junkyard
Dortmund (DE)
Youtube title

Henric de la Cour har under sin snart 30-åriga karriär släppt 3 album som soloartist, 2 som medlem i Strip Music och 4 som frontfigur i Yvonne. Han har också porträtterats i dokumentären ”Henric de la Cour” som visats flitigt i SVT och turnerat återkommande över hela Europa.
Under hösten släpps singlar, parallellt med att de la Cour ger sig ut på en omfattande Europaturné som support till Kite. Ett helt nytt album är att vänta under tidigt 2025.