Daniel Ögren

Daniel Ögren släppte sitt debutalbum ”Laponia” 2011. Ett album med åtta instrumentala låtar. Musiken var filmisk, böljande och intim.
Folk frågade sig, är detta en debut som gitarrist?
Eller kanske som kompositör?

Tydligt vid tidpunkten var i alla fall att fokus låg på varje låts egen värld och att gitarren var det instrument han spelade på.
Gitarren - ett så vanligt och flitigt använt instrument, men också bara ett verktyg…
Daniel har sedan 2011 skapat unik musik med gitarren som sin närmsta partner, men också med många andra instrument som får en att tänka världsmusik snarare än ”gitarrmusik”.
Detta låter som inget annat.
I hans senaste skiva ”Laponia III” får gitarren ännu större plats. Den får skina på ett sätt som vi inte hört honom presentera den tidigare.
Tydligare än någonsin är det nu att hans debut 2011 som gitarrist och kompositör var starten på en lång resa.
En resa full av överraskningar, färger och bilder som upplevs genom Ögrens musik.

Förutom sitt eget projekt är Daniel medlem i framgångsrika bandet Dina Ögon som just nu sprider sin musik runt om i världen.
Central Pop
Stockholm

Diskografi

2011 – Laponia
2013 – Laponia II
2014 – Brev till Kristinehamn
2015 – Sånga2015 – Mountains
2017 – Isla Del Rojo (collab)
2018 – Brev från Leksand
2020 – Som Folk Är Mest (collab)
2020 – Fastingen 92
2021 – Dina Ögon
2022 – Laponia III

Kontakta oss

AgentKristian Larsson+46 (0) 8 442 22 62+46 (0) 737 768779kristian@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning

Relaterade artister