Agent Side Grinder

Sveriges elektroniska giganter Agent Side Grinder är tillbaka med sitt femte album "A/X". Det är bandets första skiva med sångaren Emanuel Åström och uppföljaren till Manifestpris-vinnaren "Alkimia" från 2015.

ASG gjorde under 2019 flertalet sommarfestivaler samt en längre Europa-turné.

AGENT SIDE GRINDER
Emanuel Åström - sång
Johan Lange – synth, programmering, slagverk, bas, sång
Peter Fristedt – samplingar, tape loops, synth
E-Tropolis Festival
Oberhausen (DE)
Ombra Festival
Barcelona (ES)
Katzenclub Festival
München (DE)
Youtube title

“A/X” har föregåtts av de båda hyllade singlarna “Doppelgänger” och “Stripdown”. “Stripdown” blev en omedelbar underground-hit och har spelats flitigt i P3/P4 under vintern. Den utnämndes till årets låt av Release Magazine, Synth.nu, Synthguiden, Elektroskull m.fl. och Fredrik Strage beskrev den som “förhäxande bra” i TV4:s Nyhetsmorgon. 

Singlarna uppvisade ett mer elektroniskt, dansant sound än tidigare, men “A/X” innehåller alla de kännetecken som gjort ASG till ett av genrens största namn: Metalliska klanger, smittbärande basgångar, svepande synthmelodier och ett urstarkt låtmaterial.

“A/X” består av 9 låtar, är producerat av Jon Bordon och gästas bl.a. av Gustav Bendt (Club Killers) och den dansk-kanadensiska coldwave-sångerskan Sally Dige. Albumet släpps av Progress Productions.