Sparzanza

Året var 1996 när fem ynglingar ville ta Sabbaths sound o köra Kyuss rätt in i väggen men hittade istället något unikt eget.
Tiden går bekant fort när man har kul och tjugo år senare, med sju hårda/mörka men fortfarande melodiska album så släpptes samlingen "20 years of Sin"
Samlingsalbumet var en dubbel CD där CD 2 består förutom av bandets tolkning på MUSE låten Uprising tidigare outgivet material och endast är tillgänglig på den fysiska CD skivan.

Läs mer

Sedan förra albumet "Death is Certain, Life is Not" 2012, har Sparzanza blivit nominerade i tre av fyra kategorier i Bandit Rock Awards, turnerat i flera länder och träffat mer publik än någonsin tidigare.

Hårdrocks-/metalbandet från Karlstad som länge varit kända som ett grymt liveband är mycket stolta över det nya albumet "Circle". De ville med detta album göra något annorlunda och det visar en annan sida av deras låtskrivarförmåga. Däremot hör man med deras känsla för melodier att det fortfarande är Sparzanza. "Fredrik Weileby has outdone himself with the most impressive vocal performances ever".

Line up: 

Fredrik Weileby: Vocals
Calle Johannesson: Guitar
Magnus Eronen: Guitar
Johan Carlsson: Bass
Anders Åberg: Drums

Diskografi: 

2014: Circle (CD) Spinefarm Records/ Universal
2012: Death is certain, Life is not (CD) Spinefarm Records/ Universal
2010: Folie á Cinq (CD) Spinefarm Records/ Universal
2009: In Voodoo Veritas (CD) Kabuki / Universal
2007: Banisher Of The Light (CD) Black Cult Records
2003: Into The Sewers (CD) Longfellow Deed Records
2001: Angels Of Vengeance (CD)Water Dragon Records / Longfellow Deeds Records

Skivbolag: 

Spinefarm Records

Promotion: 

Tuula Salminen
Spinefarm Records / Universal Music
+358 9 45427140
Tuula.Salminen@umusic.com

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)