Sophie Zelmani

Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden - där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv.
I slutet av februari kommer en ny platta med Sophie Zelmani. ”My Song" är titeln på albumet som är hennes 11:e sedan debuten i mitten av 90-talet. I samband med albumsläppet tar Sophie med sig sitt fantastiska band ut på en Sverigeturné.

Läs mer

Turnédatum

Datum Arena Stad, Land Biljett
2017-08-22 Gröna Lund Stockholm
2017-09-29 Kulturkvarteret Kristianstad
2017-09-30 Katalin Uppsala
2017-10-01 Västerås Konserthus Västerås
2017-10-04 John Dee Oslo, NO
2017-10-30 Bogen F Zurich, CH
2017-10-31 Bierhubeli Bern, CH

Under 2014 släppte Sophie två album. Det första, i mars, var albumet "Going Home" som innehåller nyinspelade versioner av hennes klassiker. Det andra är ett nytt studioalbum, "Everywhere" som släpptes i september.

Sophie Zelmani har under 2014, tillsammans med Darin, Eagle-Eye Cherry och Uno Svenningson medverkat i TV4:as dokumentärserie "En resa för livet". De besökte ett av världens fattigaste områden, Filippinernas huvudstad Manila och tog där del av vardagen och fick se den hårda verklighet många barn lever i. Deras uppgift under resan var att skriva varsin låt utifrån upplevelserna och därigenom ge barnen en röst utåt. Intäkterna går sedan till SOS Barnbyar.

Turnéperiod: 

Sommar - höst 2014.

Diskografi: 

Going Home (2014)
Soul (2011)
I'm the Rain (2010)
The Ocean and Me (2008)
Memory Loves You (2007)
1995–2005: A Decade of Dreams (2005)
Love Affair (2003)
Sing and Dance (2002)
Time to Kill (1999)
Precious Burden (1998)
Sophie Zelmani (1995)

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)