ÖHRN

Frida Öhrn har i Oh Laura och Cookies n Beans medverkat på några av de största svenska låtarna sedan millenieskiftet, som storhiten "Release Me", men när hon nu väljer att gå solo gör hon det med ett nytt sound och musikalisk riktning som hon inte tidigare visat upp. Elektroniska landskap omgiver Frida Öhrns fantastiska röst och melodier, med en ljudbild där Massive Attack och Björk möter åttiotalets synthpop och modern svensk electropop i en omedelbar mix. Euforiskt, uppmanande och drabbande.

Läs mer

Frida Öhrn har tillbringat det senaste decenniet i några av Sveriges mest framgångsrika konstellationer och har nu tagit sina första steg som soloartist med debutsingeln “What Are You Waiting For”, som producerats av Johannes Berglund, som producerat Eva Dahlgrens nya album och tidigare jobbat med ex Fever Ray, I Break Horses, Shout Out Louds, och August Zachrisson från Tula. “What Are You Waiting For” är det första spåret från debut-EP som släpptes den 2016 genom Frida Öhrns egna bolag Eaglebrain.

Efter att ha stått i rampljuset som en del av både Oh Laura och Cookies n Beans valde Frida Öhrn 2014 att ta sin karriär åt ett nytt håll och började jobba på solomaterial samtidigt som hon lämnade tryggheten hos skivbolag och management för att istället ta kontroll och styra över hela processen själv. Mycket handlade det om en vilja att slippa vara självkritisk kring sin musik, att komma bort från den ängslighet och brist på kreativitet som präglar arbetet på större bolag – där talangfulla människor ständigt hamnar under press och snabba hits premieras över långsiktigt arbete.

Frida Öhrn har under de senaste två åren samarbetat och skrivit med bland andra August Zachrisson, Fredrik Söderström och Peter Kvint med sessioner som delades mellan Stockholm, Berlin och Uppsala. Debutsingeln “What Are You Waiting For” spelades in tillsammans med resten av EP:n i Johannes Berglunds studio i Stockholm under en vecka, tillsammans med August Zachrisson, Mikael Häggström och Sven Andersson.

“What Are You Waiting For” är en uppmaning både till både henne själv och andra kvinnor och handlar om att våga och satsa, att inspirera och inte hållas tillbaka vare sig av andras förväntningar eller sina egna rädslor. Ett sorts mantra och ledord i hela Frida Öhrns skapande som även genomsyrar resten av den kommande debut-EP:n, “What Are You Waiting For” är både en imponerande debutsingel och ett motto som sätter tonen för vad som komma skall.

Turnéperiod: 

På förfrågan

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)