Louise Hoffsten

En av landets mest folkära artister Louise Hoffsten behöver knappast någon vidare presentation.
Nu släpper hon det efterlängtade nya albumet ”L”, en tillbakablick till hennes influenser och musikaliska uppväxt .
Första singeln "My Dignity” som släpptes på Louises 50 års dag är ett tydligt inlägg i debatten kring tiggeri och migrantfrågan.
Louise kommer att turnera med sina musiker under sommaren 2017

Läs mer

Turnédatum

Datum Arena Stad, Land Biljett
2017-05-14 Stockholm Sjunger @ Konserthuset Stockholm
2017-05-19 Fröjel Resort & Spa Klintehamn
2017-05-20 Fröjel Resort & Spa Klintehamn
2017-06-29 Packmopedsturne @ Sliperiet Borgvik
2017-06-30 Packmopedsturne @ Café Freja Kil
2017-07-01 Packmopedsturne @ Café August Karlstad
2017-07-02 Packmopedsturne @ Hennickehammar Filipstad
2017-07-03 Packmopedsturne @ Ekshärads Kyrka Hagfors
2017-07-04 Packmopedsturne @ Kalasmakeriet Gräsmark
2017-07-05 Packmopedsturne @ Eda Folketspark Charlottenberg
2017-07-06 Packmopedsturne @ Sillerud Hembygdsgård Årjäng
2017-07-07 Packmopedsturne @ Arvika Folketspark Arvika
2017-07-08 Packmopedsturne @ Sillegården Västra Ämtervik
2017-07-24 Västanå Folk Festival Sunne
2017-07-25 Västanå Folk Festival Sunne
2017-07-27 Kackelstugan Borgholm
2017-07-28 Kackelstugan Öland
2017-08-27 Confidencen Solna

Evigt unga Louise Hoffsten har fyllt 50 år den 6 september och firar sig själv med att ge sig ett nytt album i födelsedagspresent. Albumet "L" är producerat av Stefan Örn som även producerade och var medkompositör till Louises finalbidrag i Melodifestivalen ”Only The Dead Fish Follow The Stream”. Bland övriga samarbetspartners märks Peter Kvint, Sharon Vaughn och Leif Larson. Albumet "L" är en tillbakablick till Louises influenser och musikaliska uppväxt, och hela albumet är organiskt liveinspelat i Art:Ery Studios (fd Decibel).
Första singeln "My Dignity" ett inlägg i debatten kring tiggeri och migrantfrågan släpps på Louises födelsedag 6 september och är skriven av Louise och Peter Kvint.

I got my spot
I got my cup
They don’t want us here
Say we ask too much
It’s hard when you are all alone I really want to keep
My dignity

Turnéperiod: 

fr.o.m februari 2016

Line up: 

TBA

Diskografi: 

2015 L (Gammelstans Grammofonbolag)
2014 Bringin´ out the Elvis (Metronome)
2012 Looking for Mr.God (Warner Music)
2009 På andra sidan vättern (Border Music)
2007 Så speciell (Border Music)
2005 From Linköping To Memphis (Memphis International)
2004 Knäckebröd Blues (Memphis International)
2003 Louise Hoffsten live med Folkoperans Orkester (RCA Sweden)
2002 Collection 1991-2002 (BMG Music)
1999 Beautiful, But Why (BMG Music)
1998 Courtstone Blues (medföljande skiva till boken "Blues")
1996 Kära du (BMG Music)
1995 6 (BMG Music)
1993 Rhythm & Blonde (BMG Sweden/RCA)
1991 Message Of Love (Rival)
1989 Yeah Yeah (Rival)
1988 Stygg (Rival)
1987 Genom Eld och Vatten (Rival)

Skivbolag: 

Gammelstans Grammofonbolag

Promotion: 

SCHYTTBERG PR
Jenny Schyttberg
jenny@schyttberg.se
0706-24 30 23

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)