Kristofer Åström

Kristofer Åström har till dags dato hunnit släppa åtta album och några minialbum. I samband med hans 15 årsfirande som soloartist kom det hyllade samlingsalbumet An Introduction to...
Hans uttryck går inte att ta fel på. Den nakna, sällan höjda rösten och de raka, gripande texterna har en sällsynt förmåga att få publiken att lyssna.

Läs mer

Åströms musikaliska bana började i början av 1990-talet som gitarrist, sångare och låtskrivare i bandet Fireside. Bandet släppte sex album mellan 1998 och 2003, turnerade flitigt i både Europa och USA, signades av stjärnproducenten Rick Rubin och hans bolag American Recordings som även släppte Johnny Cash sista album.

Kristofer Åström solodebuterade 1998 med Go, Went, Gone. Den större uppmärksamheten som soloartist kom med det grammis nominerade albumet Nothern Blues 2001 som innehöll låten All Lovers Hell.

Han har genom åren samarbetat med artister som bl.a. The Bear Quartet, Monster, Cookies N' Beans och Britta Persson..
Kristofer tilldelades 2010 priset i kategorin årets singer-songwriter för albumet Sinkadus på Manifestgalan. Han har även producerat samt varit låtskrivare åt flertalet artister.

Turnéperiod: 

på förfrågan

Line up: 

Kristofer Åström - sång, gitarr

TBA

Diskografi: 

2015 The Story of a Heart´s Decay
2013 An introduction to...
2012 From eagle to sparrow
2009 Sinkadus -
2004 Loupita
2007 RainawayTown
2006 Black Valley - EP
2005 The Thorskog Sessions
2005 So Much For Staying Alive
2004 There For
2003 Plastered Confessions - EP
2003 Dead End - EP
2001 Leaving Songs
2001 Northern Blues
1998 Go, Went, Gone

Skivbolag: 

Startracks