Carl-Johan Vallgren

Hösten 2010 släppte Carl-Johan Vallgren sin sjunde fullängdare. Albumet har döpts till "Nattbok" och är Carl-Johans debut på etiketten Metronome. "Nattbok" är som titeln skvallrar om en ofta mörk betraktelse över sakernas tillstånd. Första singeln, ”Morgon i Sverige”, är däremot en ytterst levnadsglad beskrivning av känslorna när vintern äntligen spricker upp i ljus och rusig längtan, d v s precis där vi befinner oss i mitten av maj 2010.

Läs mer

Den Augustpris-belönade mångsysslaren Vallgren, senast bokaktuell 2015 med boken ”Svinen", har aldrig jobbat så fokuserat med att förbereda ett album som inför ”Nattbok”. Det har resulterat i en samling låtar som gör att Carl-Johan med råge följer upp det som musikjournalisten Lennart Persson konstaterade redan häromåret. Persson skrev: ”'I provinsen' och 'Livet' är album som ger oss all anledning att välja in honom i Luras, Lundells och LeMarcs klubb.”

I produktion av Ola Gustafsson (Melissa Horn, Lars Winnerbäck, m.fl.) och mix av Linus Larsson (Anna Ternheim, Eldkvarn, m.fl.) är ”Nattbok” ett album med minst lika många sidor och kapitel som en genomsnittlig Vallgren-roman. Den som läst honom vet att det betyder att leveransen är mycket generös, och att vi kommer att få resa mellan ond, bråd död och spirande vårkänslor med kärlek i sikte.

.

Diskografi: 

2010: Nattbok
2007: Livet
2004: I provinsen
2003: 2000 mil, 400 nätter
2001: Kärlek & Andra Katastrofer
1998: Easy Listening För Masochister
1996: Klädpoker med Djävulen

Skivbolag: 

Warner Music Group

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)